محتوای کالا

۱. کاربرد شمع عطری و تزئینی را می‌دانید؟

ازجمله گزینه‌هایی که برای خرید شمع پیش رو دارید، انتخاب بین انواع عطری و تزئینی است.شمع‌های عطری ازلحاظ جلوه بصری فرقی با شمع‌های معمولی یا غیرعطری نمی‌کنند. مهم‌ترین ویژگی شمع‌های عطری همان بوی مطبوعی است که ضمن ایجاد روشنایی در فضا می‌پراکنند. درواقع، شمع‌های عطری تجربه‌ای چندحسی برایتان به‌ارمغان می‌آورند. درمورد شمع‌های عطری دقت داشته باشید که از سه نت آغازی، میانی و پایه تشکیل می‌شوند: عطروبویی که بلافاصله پس از روشن‌کردن شمع حس می‌شود، حاصل نت‌های آغازی است؛ نت‌های میانی را می‌توان هسته اصلی شمع‌های عطری توصیف کرد؛ اما نت‌های پایه معمولا غالب‌ترند و به‌تدریج پدیدار می‌شوند. پس، شمع‌های عطری، اگرچه می‌توانند خیلی خوش‌ظاهر و تزئینی هم باشند، در اصل به عطری‌بودن‌شان می‌نازند.

اما در شمع‌های تزیینی تمرکز اصلی شمع‌ساز روی ایجاد زیباسازی بصری است؛ از شمع‌های تزیینی، همان طور که پیداست، برای نمابخشی به چیدمان استفاده می‌شود، مثلا روی میز ناهارخوری یا در طبقات کتابخانه و هر گوشه دیگری از منزل یا اتاق کار که نیازمند خودنمایی است.

شمع‌های لیوانی

۲. درمورد انواع شمع چقدر می‌دانید؟

شمع ستونی

شمع‌های ستونی کلفت و قطورند و با موم سخت قالب‌گیری می‌شوند تا بدون هیچ تکیه‌گاهی قابل‌استفاده باشند. از این نوع شمع‌ها اگر هم داخل مثلا شمعدان‌های فانوسی استفاده نکردید، می‌توانید روی بشقاب‌های تزیینی ضدحرارت استفاده کنید. شمع‌های ستونی را برای اینکه به چکه نیفتند، بهتر است وقتی استخر موم ذوب‌شده به لبه‌ها رسید، خاموش کنید. شمع‌های ستونی معمولا استوانه‌ای‌شکل‌اند، اما می‌توانند چهارگوش یا بعضا حتی سه‌گوش باشند

انواع شمع استوانه‌ای

شمع قلمی

شمع‌های قلمی باریک و بلندند و گاهی قسمت فوقانی اینها نازک‌تر از ته‌شان است. برای شمع‌های قلمی باید در فکر شمعدان شاخه‌ای باشید. از این نوع شمع‌ها اغلب برای روی میز غذاخوری استفاده می‌شود و ازلحاظ جلوه زیبایی‌شناختی هم می‌توان گفت به‌سمت دیزاین سنتی میل می‌کنند.

شمع وارمر

شمع‌های وارمر را می‌توان جزو شمع‌های نسبتا ارزان و در دسترس‌تر طبقه‌بندی کرد. این نوع شمع‌ها وقتی به تعداد زیاد روشن باشند، جلوه بسیار دلپذیری ایجاد می‌کنند.

انواع شمع وارمر

شمع شناور

شمع‌های شناور به‌گونه‌ای قالب‌گیری می‌شوند که از قابلیت شناورماندن روی آب برخوردارند، چراکه هر شمعی روی آب شناور نمی‌ماند.

شمع مایع

شمع‌های مایع معمولا در ظرف‌های شفاف و بی‌رنگ به‌فروش می‌رسند و همان طور که احتمالا خودتان هم حدس زده‌اید، چکه نمی‌کنند.

۳. برای خرید شمع به جنس موم دقت می‌کنید؟

شمع با موم پارافین

پارافین رایج‌ترین نوع موم در شمع‌سازی است و قیمت ارزانی هم دارد؛ ازاین‌روست که پارافین در ساخت شمع‌های لاکچری کمتر مورداستفاده قرار می‌گیرد. پارافین از رنگ‌پذیری بالایی برخوردار بوده و برای شمع‌های خیلی معطر هم گزینه خوبی است، اما موم پارافین در مقایسه با سایر انواع موم دوده بیشتری تولید می‌کند و همچنین نسبتا سریع می‌سوزد؛ پارافین حتی برای برخی افراد حساسیت‌زاست

4. درمورد کاربرد رایحه‌های مختلف چیزی می‌دانید؟

شمع‌های عطری با رایحه‌های بسیار متنوعی در بازار موجودند، برای مثال:

  • شمع‌های با رایحه مثلا اسطوخدوس، اکالیپتوس، بابونه و چوب صندل از حس‌وحالی آرامش‌بخش برخوردارند و برای حمام یا اتاق خواب گزینه مناسبی به نظر می‌رسند؛
  • شمع‌های با رایحه مرکبات، زنجبیل، رزماری، نعناع فلفلی و دارچین را می‌توان روح‌بخش توصیف کرد و برای مثلا پذیرایی و راهرو پیشنهاد می‌کنیم؛
  • شمع‌های رمانتیک معمولا از رایحه غالب گل‌های معطری چون رز، بنفشه و یاس برخوردارند و برای اوقات دونفره مناسب به نظر می‌رسند.
  • شمع‌های با رایحه مثلا شمعدانی سفید از حس‌وحالی تروتازه سرشارند و می‌توانند برای فضاهایی چون اتاق لباس گزینه مناسبی باشند؛
  • شمع‌های با رایحه رز، پاچولی (نعناع هندی)، وتیور، وانیل و یلانگ‌یلانگ را هم برای روی پاتختی و تزئین سرویس بهداشتی مستر پیشنهاد می‌کنیم.

البته که انتخاب رایحه هنگام خرید شمع عطری امری کاملا سلیقه‌ای است، اما، به‌طورکلی، رایحه‌های آرامش‌بخش برای فضاهای استراحت بهترند، درحالی‌که رایحه‌های انرژی‌بخش را بیشتر برای فضاهای فعال پیشنهاد می‌کنیم.

 5. چرا برخی شمع‌های عطری زود بی‌خاصیت می‌شوند؟

برخی شمع‌های عطری، باوجود قیمت گران، زود بی‌خاصیت می‌شوند، چراکه گاهی شمع‌سازها تنها برای فتیله یا لایه رویی شمع از مواد معطر بهره می‌گیرند؛ کیفیت موم مورداستفاده هم بی‌تأثیر نیست. البته، ناگفته نماند که هر مومی دارای نقطه اشباع به‌خصوصی است که دست شمع‌ساز را در میزان استفاده از عطرمایه‌های روغنی می‌بندد؛ درصورتی‌که میزان عطرمایه روغنی از نقطه اشباع موم فراتر باشد، چه‌بسا روی سطح شمع لایه‌ای چربی بنشیند که هم خوش‌منظره نیست و هم می‌تواند به دودکردن شمع و سوخت ناجور منجر شود.گاهی شمع‌سازها، پس از سفت‌شدن موم، لایه‌ای دیگر روی قسمت فوقانی اضافه می‌کنند که بی‌دلیل نیست؛ بسیاری اوقات موم طی سفت‌شدن مقداری عقب‌نشینی کرده یا حفره‌هایی روی سطح شمع ایجاد می‌شوند، منظره‌ای که خوشایند نیست و شمع‌ساز با اضافه‌کردن لایه‌ای دیگر با مهارت می‌پوشاند. منتها درمورد شمع‌های عطری بعید نیست که شمع‌ساز تنها برای لایه دومی از موم معطر استفاده کرده باشد؛ ازاین‌روست که برخی شمع‌های عطری تنها در اوایل استفاده معطرند، درحالی‌که شمع عطری باکیفیت باید تا انتها معطر بسوزد.

6. تابه‌حال شمع بدون شعله به گوش‌تان خورده؟

منظور از شمع‌های بدون شعله شمع‌های باتری‌خوری است که با نور LED کم‌ولتاژ روشن می‌شوند. مهم‌ترین مزیت شمع‌های بدون شعله را می‌توان در دودزانبودن‌شان دانست. برخی مدل‌های پیشرفته شمع بدون شعله به قابلیت کنترل از راه دور مجهزند یا تایمردارند و پس از مدت‌زمان مشخصی خودبه‌خود خاموش می‌شوند.  شمع‌های بدون شعله می‌توانند دارای بدنه پلاستیکی یا مومی باشند.

7. درمورد طول مدت سوخت شمع و پخش بو چیزی می‌دانید؟

طول مدت سوخت شمع از عوامل مختلفی چون اندازه و کیفیت شمع تأثیر می‌پذیرد. بهتر است کل سطح شمع در هر بار استفاده ذوب شده تا حالت تونلی پیدا نکند و مدت طولانی‌تری قابل‌استفاده باشد؛ حالت تونلی یعنی وقتی‌که شمع تنها از وسط سوخته و دیواره بیرونی نسوخته باقی می‌ماند.

درمورد شمع‌های عطری حتما به پخش بو هم دقت کنید. به‌طورکلی، شمع‌های سایز بزرگ از پخش بوی بیشتری برخوردارند و فضای وسیع‌تری را معطر می‌کنند.

جاشمعی پایه دار

اشخاصی که از نور مستقیم لذت نمی برند، از جاشمعی های پایه دار استفاده کنند؛ تا نور در ارتفاعی بالاتر ساطع شود.

نکات مهم هنگام خرید شمعدان

اندازه محصول: اولین نکته در خصوص خرید شمعدان توجه به اندازه آن است که خوشبختانه امروزه می توان با این نوع از محصولات دکوری در ابعاد و اندازه های گوناگونی مواجه شد و دسته آخر مدلی را که مناسب میزان گنجایش فضای شما در خانه تان باشد را انتخاب و سپس خریداری نمود. لازم به ذکر است هیچگاه به فکر خرید شمعدان هایی بزرگ برای قرار دادن در محیط های کوچک نباشید.

جنس آن: نکته دوم در هنگام انتخاب و خرید شمعدان توجه به جنس آن است که خوشبختانه در این زمینه نیز تولید کنندگان توانسته اند با بهره گیری از انواع و اقسام متریال های صنعتی نظیر: سرامیک، شیشه، برنج، فلز، چوب، کروم، آلومینیوم و غیره دست به طراحی و ساخت محصولات فوق العاده زیبا و در عین حال با کیفیتی بزنند که شما باید در این خصوص با توجه به جنس دیگر وسایل دکوری خانه خود اقدام به خرید نمایید. لازم به ذکر است در برخی از شمعدان ها تکه هایی از طلا و نقره و کریستال به کار رفته است که از نظر مادی نیز خرید آن ها یک سرمایه قابل توجه با ظاهری زیبا برایتان خواهد بود. بورس شمعدان های عتیقه همیشه در دنیا از رونق قابل توجهی برخوردار بوده و همچنان نیز دارد.

منبع روشنایی: یکی دیگر از مهمترین نکات در خرید شمعدان توجه به منبع روشنایی آن است. با اینکه نام این محصول در لغت هم به معنای محق قرارگیری شمع می باشد، اما امروزه ما می توانیم با کمی گشت و گذار بیشتر در بازار با مدل هایی از شمعدان ها مواجه شویم که بصورت الکتریکی و با اتصال سیم برق خود به پریز برق روشن می شوند. لذا توصیه می کنیم در هنگام خرید خود حتما به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشید.

رنگ و سبک طراحی: اینکه رنگ و سبک طراحی شمعدان های شما به چه صورتی باشد، یک امر کاملا سلیقه ای است که تنها بسته به میل و نظر شما دارد. با این حال پیشنهاد می کنیم در خرید خود حتما به شباهت ظاهری و یا طرح دکوری محصول انتخابی تان با دیگر وسایل موجود در دکوراسیون و همچنین نوع آن که یا کلاسیک است و یا مدرن، توجه کنید.

میزان ظرفیت: منظور ما از میزان ظرفیت شمعدان ها در واقع تعداد شمع هایی است که در شاخه های آن ها می توان قرار داد. ساده ترین نوع این قبیل از محصولات دارای تنها یک جا برای قرار گرفتن شمع هستند و مابقی مدل ها از ظرفیت بیشتری به ترتیب برخوردار می شوند.میزان ظرفیت شمعدان در ارتباط مستقیمی با میزان روشنایی آن نیز قرار دارد.